Logo

Drikkevarer på restaurant

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De fleste restauranter tilbyder forskellige måder at afregne drikkevarerne på. Man kan vælge at tælle op præcis, hvad der er drukket og betale for det. Man kan også vælge vin ad libitum til middagen og fri bar senere. Eller man kan vælge en blanding, hvor der fx er vin ad libitum til middagen og øvrige drikkevarer er efter regning.
Det er vigtigt, at det på forhånd er aftalt, hvad uklare begreber som fx vin ad libitum og fri bar egentlig betyder, og hvordan det afregnes.

Vin ad libitum:
Vil ofte betyde, at der serveres vin (og kun vin) efter behov i et bestemt tidsrum fx under middagen. Det må forventes, at der serveres tilpas ofte, så gæsterne ikke sidder med tomme glas. Hvad med øl og vand ?

Fri bar:
Det vil normalt fremgå af aftalen, hvad der serveres i den frie bar, og i hvilket tidsrum baren er åben. Hvis nogle gæster ønsker drikkevarer, der ikke er aftalt, kan det aftales, at de betales efter regning.

Proppenge:
Nogle restauranter tillader, at gæsterne selv medbringer drikkevarer, mod at de betaler proppenge. Proppengene kan afregnes på forskellig måde, fx som et fast beløb eller et beløb pr. medbragt flaske, og de kan i nogle tilfælde være ret høje. Fx at proppenge for vin svarer til prisen på husets vin.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (11 stemmer)
Siden er blevet set 12.210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her