Indbydelser til børnefest klippet og klistret af karton
Boghandleren har karton i utallige farver. Det findes både i store ark og i almindelige A4-ark.
Ved hjælp af saks, lim, spritpenne, lidt glimmer og fantasi kan man selv lave billige og utraditionelle indbydelser.
Invitation i hemmelig kode.
På den ene side af kortet står koden, på den anden side selve indbydelsen. Indbydelsen her er skrevet med hvid spritpen, som findes i forskellige tykkelser, på sort karton.
I Jim Højbjergs bog: Hemmelige koder - for spioner, kærestefolk og hemmelige klubber. Stavnsager, 1985, findes masser af andre forslag til koder.
Sørøverflaget er lavet af sort karton. Dødningehovedet og knoglerne er klippet ud af hvidt papir og limet på. Indbydelsen kan skrives med hvidt, guld eller sølv, som er de farver, der bedst ses på sort baggrund.
Dannebrogsflaget laves på samme måde som sørøverflaget, enten som et rektangel eller som splitflag med sus i.
Glimmerbilleder laves på karton med lim (ikke limstift) og glimmer, som kan købes i små glas hos boghandleren.
Skriv selve indbydelsen bag på kortet, inden billedet laves. Kortet bliver nemlig meget ujævnt, når der først er smurt lim på.
Man kan lave alle mulige enkle motiver på den måde. Først smøres der lim på alle de steder, der f.eks. skal være røde. Det røde glimmer drysses over den våde lim. Lad det tørre et øjeblik og ryst det overskydende glimmer ned på et stykke rent papir, så det kan hældes tilbage i glasset. Når limen er tør, smøres der ny lim på de steder, der f.eks. skal være blå, og hele processen gentages, indtil billedet er færdigt.
Billederne skal være helt tørre, inden de puttes i kuverten. Det er bedst at lade dem ligge nogle timer.
Bamsekortet til de små er lavet som et dobbelt kort, tegnet efter en underkop på et stykke foldet karton. Kortet er lukket med en lille bid guldlidse.
Kondiskoen, der f.eks. inviterer til terrænløb, er lavet på samme måde: kartonet foldes, og skoens hæl lægges op til folden. Snørehullerne er klippet med en hulmaskine.
Puslespillet er klippet ud af forholdsvis tykt karton, efter at indbydelsen er skrevet med en kraftig spritpen. Hvis man skriver alt for småt og fint, risikerer man, at noget af skriften »bliver væk« i revnerne, når man klipper brikkerne ud.
Der kan naturligvis tegnes på bagsiden af puslespillet eller klistres et billede på. Antallet af brikker afpasses efter modtagernes alder.
Brugernes vurdering
4,3
(
15
stemmer)
Siden er blevet set 22.027 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Festbog
Der er allerede en bruger med det brugernavn.