Tøj,der skal kogevaskes:
Rødvinspletter strøs med salt. Lad det virke, dup med citronsaft og vask med varmt vand. Gamle pletter lægges i blød i kærnemælk, hvorefter tøjet vaskes. Champagnepletter gnides med varmt vand og lægges i blød i varmt citronvand. Herefter vaskes tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel. Hvidt tøj vaskes med et enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.
Tøj, der skal kulørtvaskes:
Der strøs kartoffelmel på pletten. Eventuelle rester børstes væk, og der tørres efter med en boraksopløsning. Efterfølgende vaskes tøjet. Gamle pletter blødes op med glycerin, inden den nævnte behandling påbegyndes. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel. Hvidt tøj vaskes med et enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.
Tøj, der skal vaskes i uldprogram:
Der strøs straks salt på pletten. Tøjet vaskes som sædvanlig, men tilsættes 8% ufortyndet salmiakspiritus, hvorefter der skylles godt efter. Hårdnakkede pletter efterbehandles med saltet kartoffelvand, og tøjet vaskes endnu en gang.
Tøj, der skal vaskes i silkeprogram:
Pletten strøs med et sugende materiale. Lad dette tørre og børst efterfølgende. Pletter på lyst silketøj behandles med en sæbeopløsning. Strø potaske på pletten og lad dette sidde i to dage. Derefter vaskes tøjet.
Skyl med eddikesyreopløsning.
Vine (sherry, portvin og lign) på alle slags tæpper:
Vaskes med lunkent vand. Om nødvendigt kan vandet tilsættes et tæpperense- eller vaskemiddel, der indeholder sulfo.