Kan pifte en ret eller et helt selskab op - eller svine det hele til.
Hvis man vil undgå sidstnævnte, er det en god ide at overveje mængden, men ikke kvaliteten.
En fest i Danmark uden indtagelse af alkohol lyder meget kedelig.
Derfor vil der til forberedelse af festen også skulle lægges retningslinier for anvendelsen af de små og store glas.
Ofte vil valget af drikkevarer blive taget samtidig med valget af for- og hovedret:
Velkomstdrink, hvidvin til forret, rødvin til hovedret, noget til kaffen, blandede muligheder til dans og hygge samt øl og vand til den afsluttende natmad.
Hvilket niveau der skal lægges bestemmes af arrangøren, som i samarbejde med spisestedet vælger hvilke dråber der skal flyde fra baren.
Prisen kan være en fast aftalt pris (ad libitum) eller der kan afregnes efter forbrug/antal genstande.
Enhver vært må sørge for at der også er mulighed for at drikke alkoholfrit.
Har man valgt ikke at drikke alkohol, og det kan der være mange grunde til, skal også have en god aften.
Frit valg af drikkevarer, betyder også frit valg til at vælge alkoholfri.