Logo

Bryllupskage _

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryllupskage _

 

Reception: Det kan være som festlig receptionskage, hvor bryllupskagen typisk serveres om eftermiddagen mellem vielsen og festen.

 

Dessert: Bryllupskagen kan også serveres som dessert og en del af bryllupsmenuen med creme, frisk frugt eller sirup som tilbehør.

 

Aften/midnat: Kagen kan serveres om aftenen umiddelbart før midnat og gerne i forbindelse med brudevalsen. Det var sådan kronprinsparret valgte at gøre det til deres royale bryllup.

 

Bryllupskage _

 

Hvis bruden ikke får lov at skære det første stykke af kagen, siger overtroen, at hun vil blive barnløs. Brudgommen skal hjælpe bruden med at skære det første stykke ved at lægge hånden over hendes mens der skæres, og de spiser begge af det første stykke. Hvis hun har lånt kniven af sin mand, vil dette bringe ekstra held.

Alle gæster skal have et stykke af bryllupskagen ellers bringer det ulykke for både gæst og brudepar.
Toppen af bryllupskagen kan fryses og gemmes til den første barnedåb.

 

Bryllupskage i 3 etager

I tidernes løb har der været tradition for at lave bryllupskage i etager.
Den 3-etagers runde bryllupskage symboliserer det vigtigste ved indgåelse i et ægteskab, samtidig med at den runde kage er lig med vielsesringen - uden begyndelse og uden ende.

1. Kærlighed
2. Forlovelse (troskab)
3. Ægteskab & evigheden

 

En bryllupskage skal naturligvis planlægges, og der skal tages stilling til antal gæster, størrelse og antal etager. Der skal også tages stilling til stilart og pyntning af jeres bryllupskage og I skal vælge hvilke bunde, frugt fyld og creme, der vil passe til netop jeres bryllupskage.

 

Bryllupskage _

Dette er kagebagerens stativ til en 4-etagers bryllupskage.

  

Bryllupskage _

Holdes bryllupsfesten i festlokaler og kagen kommer udefra, så vær opmærksom på at der sikkert ikke er plads i køleskabet.

Vær også opmærksom på at det kan være en svær (umulig) opgave at transportere kagen fra køkkenet til festlokalet. Hvem har ansvaret?.

Førhen gemte man den øverste etage af kagen til barnedåben. Det skete også at man gemte den til sølvbrylluppet, dette kunne lade sig gøre fordi kagerne dengang var lavet helt anderledes end i dag.
Bryllupskagen er oprindelig en engelsk tradition og er derfor lavet af plumkage. Dette er dog tit for tungt for den danske mave og man kan derfor vælge at lave en bryllupsdage, som almindelig lagkage. Bryllupskagen skal være en fryd for øjet såvel som for ganen og må derfor gerne være stor og pyntet med alverdens lækkerier.

Bryllupskager er noget af det mest festlige ved en bryllupsfest.

Nogle af de mest yndede bryllupsbilleder, er af brudeparret der skærer kagen ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her