Logo

Kapgang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Inden for kapgang, der er selvstændigt organiseret i Danmark under Dansk Gangforbund (DGaF), er det mest almindeligt, at der internationalt konkurreres på 20 km og 50 km for mændenes vedkommende (olympiske discipliner) og på 5 km og 10 km for kvindernes vedkommende. Distancerne gås enten på stadion eller på gade/landevej.

Teknikken. Kapgang er i høj grad en teknisk-præget idrætsgren, idet kapgængeren hele tiden skal have kontakt med jorden for at undgå at få advarsel eller blive diskvalificeret for »urent trav«.
Definitionen fastslår, at kapgang består af en række skridt, taget på en sådan måde, at den uafbrudte kontakt med jorden opretholdes. Det vil sige, at den forreste fod (a) har kontakt med jorden. inden den bageste fod (b) slipper jorden. Endvidere er det kun korrekt, når det ben, der er på jorden, er strakt i støttefasen (f).
Hvis en deltager bryder definitionen skal han/hun diskvalificeres - i mildeste tilfælde gives en advarsel. Dette meddeles af overdommeren ved at vise enten et rødt eller et hvidt flag. Der kan kun gives en advarsel i en konkurrence.
Forplejning. På distancer udover 20 km tillades forplejning ved særlige »stationer«, indrettet af arrangøren, med 5 kilometers afstand, første gang efter 10 km.
Skulle det falde ind med voldsom varme, kan arrangøren indrette særlige »vand«-stationer midtvejs mellem to ordinære forplejnings-stationer.
Ruten. Når konkurrencen afvikles på en stadionbane (400 meter lang), kan der noteres rekorder, både nationale, nordiske, verdensdels- eller verdensrekorder.
Gås der på gade/landevej, kan der alene blive tale om bedste noteringer.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.622 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her