Logo

Store bededag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Varme hveder og store bededag – det hører sammen. Store bededag er en af de helligdage, vi har nogle stykker af i foråret. Datoen varierer fra år til år. Sommetider er det i midten af april og andre år i midten af maj.
Men det er altid den fjerde fredag efter påske.
Denne fredag går man ikke på arbejde eller i skole.
Mange hejser man flaget på flagstangen.
Alt ånder fred og ro så dem, der gerne vil bede, faste, meditere eller drikke en lille en, kan få fred til det.

Store bededagsaften - torsdag aften inden selve bededagen er store bededags aften.
Det er skik, at man drikker te eller kaffe og spiser varme hveder.
Forinden har man måske gået en lille aftentur. I 1800-tallets København gik man tur på Volden den aften. Skikken med at spise varme hveder fandtes også dengang.
Hvederne kaldes også hvedeknopper og kan købes hos alle bagere op til store bededag. Køb dem i god tid, inden de bliver udsolgt.

Torsdag aften er hvederne friskbagte, hvis du har købt dem eller bagt dem samme dag.
Hvederne skal være varme, når når de serveres, derfor kan du riste de to halvdele inden serveringen. Så skæres de igennem med en franskbrødskniv, og smøres med (tand)smør.
Selve store bededag var en fastedag, men nu handler det nok om at spise og drikke.

Det var store bededag fredag 22. april 2005
Det er store bededag igen:
fredag 12. maj 2006
fredag 4.maj 2007
fredag 18. april 2008
fredag 8. maj 2009
fredag 30. april 2010
fredag 20. maj 2011
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her