Logo

Etikette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ingen behøver rette sig efter etiketten og heller ikke efter de følgende klassiske manerer. Men det kan være praktisk at kende dem. Og ofte er regler lige så lette at overholde som at bryde!

Spisevaner

Bestik
Hold så højt oppe på gaffel, kniv og ske som muligt. Mad på fingerspidserne er ikke lækkert, og de slikkes selvfølgelig ikke, men tørres i servietten.
Hører der brød til middagen, skal man ikke smøre madder. Man "bryder" eller brækker brødet i mundrette størrelser, som spises med venstre hånd. Smør til kuvertbrød er en misforståelse.
Evt. ost eller andet pålæg spises med gaffel i højre hånd.
Strit ikke med bestik, hverken mens der spises og tales med andre gæster.
Når man er færdig med en ret, skal kniv og gaffel ikke ligge på tallerkenen og stritte ud til hver side, men lægges pænt parallelt.
Husk, at alt bestik skal ligge helt stille, mens der holdes tale.

Suppe
Bouillon i kop spises med lille bouillonske, der er lagt yderst til højre for kniven. Drejer det sig om suppe i almindelig suppe-tallerken, skal den spises med stor suppeske, der også skal ligge til højre for kniven. Det sidste i bouillonkoppen kan drikkes direkte. Det kan det sidste l suppetallerkenen ikke.
Spis ikke suppe fra spidsen af skeen, men fra dens side. Man må gerne vippe suppetallerkenen (mod bordets midte), så det sidste suppen kan spises.
Spis uden at slubre. Suppe skal og kan spises lydløst.
Suppe eller anden forret kan idag bydes flere gange
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Festbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her