Sangene er bagt ind i et "franskbrød" med chokoladeovertræk.
Materialer: Sange, alufolie og brød.
Fold sangene tre gange sammen, så de ikke fylder så meget.
Pak sangene ind i et stykke alufolie.
Læg dem oven på hinanden, så de danner en terning.
Brød: 50 g gær, 3 dl vand, 25 g margarine, 1 tsk. salt, ca. 500 g mel
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt den smeltede margarine, salt og mel.
Ælt dejen godt igennem, så den er blød og smidig.
Rul eller pres dejen flad, så den kan pakkes om foliepakken.
Placer samlingen i bunden af brødet og form det så det passer i en rund bageform, dåse eller ovnfast skål med facon som en stor flødebolle.
Lad brødet hæve et lunt sted ca. 20 min.
Bag brødet ved 220°C i ca. 35 min.
Ovnen tændes først, når brødet sættes ind.
Du kan kontrollere, om det er færdigbagt, ved at stikke en strikkepind ind i brødet. Hænger der ikke noget dej fast, er brødet færdigbagt.
Når brødet er færdigt og afkølet overtrækkes det med et tyndt lag brun glasur af 2 æggehvider rørt med lidt chokolade/kakao og flormelis til rette tyk grød.
Stil flødebollen på et skærebræt og læg en franskbrødskniv ved.
Lad festens midtpunkt angribe flødebollen.
Husk at fotografere dit mesterværk og sende et billede til os, tak.
Her får I lige et billed af
min flødebolle sangskjuler
Mvh Gitte Brendle
.......................................................................................................................
Hermed et par billeder fra vor fest.
Det kan være lidt vanskeligt at få sangen fri. Det vil være en god ide at dele
flødebollen på midten og løsne sangen før den glaseres. Efter glasering kan man
ikke se samlingen.
Mvh Benny