(Hæsinge-æblekage) Komp.: Rudolph Bay Forf.: J. L. Møller
Først kommes i en pande
en lille skive smør.
Så meget som en kande
af æbler skrælles bør.
En kopfuld mandler søde
(ej bitre bruges her)
du i en morter støde
med 13 æg udtvær.
Rør det af alle kræfter
i to kvarter til dej.
Kom æbler i derefter
tilsidst - det glemmes ej.
Nu sukker, kardemomme
(alt efter egen smag)
du må i dejen komme;
omrør det alt i mag.
Det siger sig selv, at en opskrift, der afsynges til tonerne af "Vift stolt på Codans bølge", må give en ganske særlig højtidsfuld stemning i køkkenet. Man fristes næsten til som hyldest til det færdige bagværk at vende tilbage til Ingemanns originale flagsang og hilse resultat med de flotte linier: "Så længe rygtet svinger sig over land og sø, mens nordens harpe klinger, din ros skal ej uddø!" Men det er måske trods alt at give den i mag omrørte æblekage lige nok.